Tiedättekö sen tunteen (ainakin te makeanhimoiset ystäväiseni!), kun huomaatte vaikka maassa jonkun karkkipaperin, tai näette jonkun syövän jotain hyvää, niin se pieni makea pirulainen tuppaa iskostuvan mieleenne koko loppu illaksi ja jää häiritsemään ajatuksenkulkuasi siitä eteenpäin? Saatan nyt toki puhua vain omasta puolestani (hope not… :-D), mutta minulla se ajatus ei tunnu lähtevän sitten millään muulla tavalla kuin taltuttamalla tuo himo pois!
Yksi viikonloppu haaveilimme Saran kanssa Tukholman kaduilla kävellessämme kuorrutetusta porkkanakakusta (aaah…) ja mietimme mitä kaikkea sen tekemiseen tarvittaisiin. Sen keskustelun jälkeen olen vain odottanut päivää, jolloin pääsen valmistamaan tuota täyteläistä rakkautta ja TÄNÄÄN SE PÄIVÄ KOITTI <3
Taikinaan tulee:
2 munaa
2 dl sokeria
1/2 dl öljyä
50g rouhittuja saksan- tai hasselpähkinöitä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
200g hienoksi raastettua porkkanaa
1 tl jauhettua kanelia
1tl soodaa


Noh, jotain käyttöä kerrankin näin söpölle vaa’alle!
2. Levitä taikina laakeaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja kypsennä 45-50 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ja kumoa sitten vuoasta.
Pinnalle:
100g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
tilkka sitruunamehua
(rouhittuja pähkinöitä)
3. Sekoita tuorejuustoon sokeri ja vaniljasokeri, sekä tilkka sitruunamehua. Sivele tuorejuusto jäähtyneelle kakulle ja sirottele pinnalle vaikkapa pähkinärouhetta.
3
kaunis! <3
Merci! 🙂
ihana kuva!