Paju

Paju

luonnollista kauneutta mádaralta

yleinen
04/10/2014

Olen jo pitkään karttanut eläimillä testattuja tuotteita. Tästä syystä ostoskoriin päätyy nykyisin useammin sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Toinen syy johtuu synteettisten kosmetiikkatuotteiden raaka-aineista. Jos vältät syömästä prosessoitua ruokaa, joiden ainesosiin kuuluu enemmän E-koodeja kuin oikeita raaka-aineita, kannattaa pakkausselosteet tarkistaa myös oman meikkipussin sisältä. Synteettisistä kosmetiikkatuotteista johtuvat allergiset reaktiot saattavat johtua haitallisista ja ihoa ärsyttävistä raaka-aineista. Jos luomua suosii ruoanlaitossa, niin miksei huomiota kiinnittäisi myös käytössä oleviin kosmetiikkatuotteisiin?

Moni teistä on taatusti kuullut Mádarasta – neljän latvialaisnaisen perustamasta kosmetiikkasarjasta, joka syntyi puhtaasta intohimosta tuoda markkinoille turvallista ja laadukasta luonnonkosmetiikkaa. Luomusertifioidut, balttialaisia kasviuutteita sisältävät tuotteet täyttävät kansainvälisen ECOCERT stardardin vaatimukset (kieltää synteettisten tuoksujen, synteettisten säilöntäaineiden, kuten parabeenien, mineraaliöljyjen, propyleeni glycolin ja muiden synteettisten aineiden käytön) täysin luonnollisesta ja ekologisesta kosmetiikasta.

Tutustuin Mádaraan ensimmäisen kerran viime talvena kokeillessani uudistavaa ja ihovaurioita korjaavaa yövoidetta. Olin tuotteeseen niinkin tyytyväinen, että päätin tilata heinäkuussa Mádaran night sale -ystävämyynneistä muutaman muunkin putelin testiin!

Vielä noin 15 senttimetriä sitten hiukseni olivat erittäin kuivat ja haaroittuvat. Vaikka yleensä synteettisten kosmetiikkatuotteiden vaihtaminen luonnollisempiin on ollut hyvä ratkaisu, en ole ennen voinut sanoa samaa myös hiustenhoidon kohdalla. Aikaisemmin kokeilemani luonnonmukaiset shampoot ja hoitoaineet ovat kuivattaneet hiuksiani entisestään, eikä harjaamisesta ole voinut tällöin pesun jälkeen edes kuvitella. 
Tästä syystä olin myös alkuun Nourish and repair -shampoon ja hoitoaineen suhteen hieman skeptinen. Ensimmäisen pesukerran jälkeen kuitenkin yllätyin – tämähän toimii! Nokkosta ja kvitten-hedelmää sisältävät tuotteet tekivät lupauksen mukaisesti hiuksista sileämmät ja vahvemman tuntuiset. Vaikka kuolleita hiuksia lähti pesun ja harjauksen yhteydessä edelleen, ei syy ollut tällä kertaa tuotteissa, vaan hiuksissani, jotka kaipasivat vain saksia osakseen. Nyt polkkatukan myötä sekin ongelma on selätetty!
Siänkärsämöuutetta sisältävä Purifying foam löytyi yövoiteen lisäksi käytöstäni jo aikaisemmin. Vaikka syväpuhdistava vaahto olikin täysin riittävä poistamaan meikin hellävaraisesti kasvoilta, tilasin kaveriksi Cleanising milk -puhdistusmaidon kuivalle ja herkälle iholle, sillä pidän meikkiä puhdistaessa niiden koostumuksesta yleensä vaahtoja enemmän. Ja huh, onneksi tilasin! Välillä Mádaran tuotteissa häiritsee niiden vahva, yrttinen tuoksu. Hieman makeampiin tuoksuihin mieltyneenä innostuinkin puhdistusmaidon uudistuneesta, kevyen ruusuisesta tuoksusta. Ihan ehdoton lemppari!
Ihoni voi kesäisin luonnollisesti paremmin kuin talvella, jolloin se kuivuu välillä erittäinkin pahaksi. Kesällä kosteusvoiteeni ovat kevyempiä, mutta silloinkin käytössäni on yleensä kuivemmalle iholle tarkoitettuja voiteita. Piharatamon ja tyrnin uutteita sisältävä Deep moisture cream on kokeilemistani tuotteista paksuin ja tehokkain syväkosteuttava voide. Kesällä käytinkin tätä yleensä vain öisin, sillä päivisin meikin alle riitti hieman kevyempi, kaikille ihotyypeille soveltuva SOS* moisture cream, joka hoitaa erityisesti ihon pintakuivuutta.
Sun flower golden beige on puolestaan kevyempi vaihtoehto meikkivoiteelle. Kuumalla ja kostealla ilmalla meikkivoide tuntuu usein liian raskaalta kasvoilla ja siksi innostuinkin Madáran kevyesti sävyttävästä päivävoiteesta, joka häivyttää pieniä virheitä ja tasoittaa kauniisti hieman päivettynyttä ihoa. 
Muutama kuukausi Mádaran voiteita aktiivisesti käytettyäni huomasin kasvojeni ihon olevan todella kuiva ja täynnä pieniä ihottuman kaltaisia näppylöitä. En tiedä johtuiko se vain yleisesti viilenneestä ilmasta, jolloin kasvoni yleensä tarvitsevat heti paksumpaa tököttiä kaverikseen, mutta hetkeksi voidetta vaihdettuani näppylät katosivat, eikä kuivuudesta näkynyt enää jälkeäkään. Ei siis ole mitenkään itsestäänselvää, etteikö myös luonnonkosmetiikasta voisi saada allergisia reaktioita. Jos siis kärsit esimerkiksi atooppisesta tai muuten herkästä ihosta, kannattaa myös luonnonkosmetiikkaan tutustua alkuun varoen. 
luonnollista kauneutta mádaralta was last modified: lokakuu 4th, 2014 by Paju
<<
jälkiviisaan barcelona-opas
>>
current mood: ☂ ☁︎ ☽ ☆

14

Sarppa 06/10/2014 - 08:23

Pari juttua tuli mieleen omiin ja kaverin kokemuksiin perustuen. Itse siirryin käyttämään luonnonkosmetiikkaa vuosia sitten. Ihan helppoa se ei ollut: iho reagoi todella voimakkaasti ensimmäiset kuukaudet, kun synteettisen kosmetiikan käyttö loppui. Sitten se pikku hiljaa tottui siihen, että teollisia mömmöjä ei ole enää saatavilla. Sen jälkeen ei ole ollut ongelmaa. Herkkä/kuivaihoinen kaveri puolestaan oli hankkinut tuota Madaran sävyttävää päivävoidetta ja sai siitä näppyjä. Summa summarum: voi olla että näpyt johtuu siitä kun iho puhdistuu teollisista mömmöistä, ja voi olla että näpyt johtuu tuosta sävyttävästä päivävoiteesta. Ehkä 🙂

Reply
Anonyymi 07/10/2014 - 20:21

Onks sulla uus pää? Näytäpä! mamma

Reply
Mirella 08/10/2014 - 01:25

Mulla iho reagoi Madaran puhdistusvaahtoon suunympärysihottuman uusiutumisella, joten vaihdoin takaisin vanhaan putsariin. Jos hermoja riittäisi tämän ongelmaihon kanssa, jatkaisin kyllä käyttöä, sillä uskon että iho kyllä tottuu kuten edellä mainittiin. 🙂

Reply
Paju 08/10/2014 - 14:44

O! Laitoin sulle viestiä, osaatkohan sä kattoo siitä sun uudesta puhelimesta sitä 😉

Reply
Paju 08/10/2014 - 14:51

En yhtään ihmettele, jos hieman normaalimpikin iho reagoisi luonnonkosmetiikkaan, jos sellaisten käyttö ei ole entuudestaan ollut tuttua! Pitäisi kai sitä tutustua aina uusiin juttuihin asteittain, ei käynyt kyllä itsellänikään mielessä 🙂 En tiedä oliko tosiaan kysymys nyt yhdestä tuotteesta vai ylipäänsä luonnonkosmetiikkaan äkillisesti siirtymisestä, nimittäin itselläni ei tullut käytettyä sävyttävää päivävoidetta kuitenkaan niin paljon. Ennemminkin käytin ahkerasti kahta muuta, mutta tiedä nyt häntä! Käytän kyllä edelleen säännöllisesti Mádaran puhdistusmaitoa ja kasvovettä ja ne toimivat itselläni moitteettoman hyvin!

Reply
Paju 08/10/2014 - 14:56

Harmi juttu Mirella 🙁 Ongelmaiho on varmasti paljon hankalampi yhdistelmä luonnonkosmetiikan kanssa, kun ei tosiaan haluaisi "sietää" oireita ennen kuin tottuisi käyttämiinsä tuotteisiin. Mutta eroja varmasti löytyy luonnonkosmetiikassakin, toivottavasti oikeat sattuvat kohdallesi!

Reply
Anonyymi 08/10/2014 - 16:13

..eipä näy kyllä mitään selfieitä mun uudessa älypuhelimessani… 🙁

Reply
Ida365.fi 09/10/2014 - 22:31

NOOH hitto, kirjotin sulle kommenttia jo ja sit se vaan KATOS!? Mulle on ennenkin käynyt näin just sun blogissa enkä tajuu miks. Ekana luulin et oon vahingossa jo lähettäny sen kommentin mut ei ne oo tullu aiemmin ainakaan läpi, eli ei ne sit vaan oo tullu. Kadonnu jonnekin, höh!

No mutta, takas siihen kommentin pointtiin. Että siis Madaran tuotteet on ilmeisen voimakkaita koska niin moni saa niistä ihoärsytyksiä ja esim. yrttidödö, joka toimi mullakin aluksi mainiosti, saa mun ja monen muun kainalot ihan hullun kutiavalle näpylle! Kun synteettisessäkin kosmetiikassa, on luonnonkosmetiikassakin siis selkeitä eroja eri merkkien välillä ja Madara taitaa olla just sieltä voimakkaasta päästä. Käytin kesällä jotain semmosta valkosessa putelissa olevaa kasvorasvaa joka oli tarkoitettu rasvaiselle iholle ja se toimikin niillä superhelteillä hyvin meikin alle tehden ihosta mattaisen, mutta heti kun helteet katos, alko mun naama kuoriutua sen käytöstä. :—-( Sen sijaan Madaran kasvosaippuat on superihania!<3

Reply
Paju 09/10/2014 - 22:45

What what!! :—-O No onpas tosi kummallista… Välillä mietinkin, että miksi saan niin useasti monta samankaltaista viestiä putkeen samalta kommentoijalta? Muutenkin tässä blogialustalla mättää aina millon mikäkin, esim nyt noi gadgetit esimerkiksi….. Blogger. >_____<

Mut siis joo! En olis varmaan edes hoksannut mainita tästä, ellen olisi lukenut mm. sitä sun dödö juttua. Moni on tosiaan tuntunut saavan Mádaran tuotteista jotain ihottumaa tms. Tylsää. Mä mietin myös että voiskohan ne kaikkein ärtsyimmät tuotteet olla myös niitä joissa on myös vahvin tuoksu? Jotenkin nimittäin tuntuu että sillä vois olla jotain yhteistä, koska toi ruusuinen puhdistusmaito on mun mielestä tosi hellävarainen! Onhan tietty ihojakin erilaisia ja toiselle sopii sellanen mikä välttämättä toisen iholle sitten ei :–)

Reply
Ida365.fi 10/10/2014 - 11:44

Jooo, vois hyvin aatella että vahvoilla tuoksuilla on jotain tekemistä, vaikka ei kai sitä kantsii turhaan vetää johtopäätöksiä, kun se voi periaatteessa olla yksi yksittäinen raaka-ainekin joka noita ärsytyksiä aiheuttaa kaikkein herkimmillä. Mutta jep, onneksi osa tuotteista toimii herkkiksilläkin hyvin! :–)

Uuuuuh jep, hiton blogger!!!!! >:-( sun pitää joskus jaksaa vaihtaa wordpressiin….. 0:-)

Reply
Hanna 20/10/2014 - 20:37

Mä joskus luin että iho voi reagoida just siinä siirtymävaiheessa, kun vaihtaa synteettisistä luonnollisiin, mutta rauhoittuu pikkuhiljaa. Eli luonnollinen prosessi siis, ite en säikähtäisi, tosin joskus voi tietty olla joku allergiakin olla kyseessä. Tosta hiustenhoidosta vielä, ite oon todennyt Urtekramin tuotteet ihan huipuiksi, ja ne on vielä suht edullisiakin mielestäni. Ihanaa kun ihmiset alkaa kiinnostumaan luonnollisista vaihtoehdoista, maailma muuttuu pikkuhiljaa kun aletaan tiedostamaan asioita 🙂

Reply
Paju 21/10/2014 - 22:21

…..no niin pitäis!! Hitto kun nää koodaushommat on vaan täyttä hepreaa mulle. ;-X jonkun pitäis tehdä se mun puolesta, hahah!

Reply
Paju 21/10/2014 - 22:30

Totta, oon itsekin huomannut että luonnonkosmetiikkaan siirtyminen vaatii pientä totuttelua, mutta niissäkin on eroja 🙂 Outoa myös, että mun iho reagoi vasta myöhään siirtymävaiheen jälkeen, mutta voi olla että luonnonkosmetiikka + yhtäkkiä viilennyt ilma ei ollut sitten se paras yhdistelmä? Tiedä häntä 🙂 Hei, kiva kun vinkkasit Urtekramin tuotteista! Pitääpäs vilkaista, kun edelliset tuotteet on saatu käytettyä loppuun. Ja totta, oon sun kanssa täysin samaa mieltä siitä että on iso plussa kun ihmiset jakavat kokemuksiaan kaikesta, mikä edistää luonnon hyvinvointia!

Reply
Anni Nisov 05/11/2014 - 12:53

"Jos vältät syömästä prosessoitua ruokaa, joiden ainesosiin kuuluu enemmän E-koodeja kuin oikeita raaka-aineita".. Tätä asiaa kannattaa tutkia E-koodikohtaisesti: esimerkiksi E210 on bentsoehappo, joka on ihan metsästäkin poimitun puolukan "raaka-aine", vieläpä elintarvikkeissa haitalliseksi luokitellussa määrin. E300=askorbiinihappo eli C-vitamiini, pystyisitkö elää terveellistä elämää ilman sitä, no et.. Lisää tällaisia hedelmistä, marjoista ja vihanneksista saatavia "E-koodeja" löytyy. Tutustu aiheeseen Eviran sivuilla ja sieltä pystyy tulostaa E-koodiavaimen, josta näkee mitkä E-koodit on mitäkin. Siihen on merkitty myös yliherkkyyttää aiheuttavat. Prosessointi = kuumennus, jauhojen lisääminen, vihannesten leikkaaminen jne jne. Sana on vähän vääristyny kuluttajien parissa.

Reply

jätä viesti Napsauta peruuttaaksesi vastauksen.



Paju Dare
pajudare [a] gmail.com

Suosituimmat

  • taivaallinen linssimuhennos

    02/06/2014
  • hiusten kasvivärjäys – kenelle se sopii?

    02/05/2018
  • maanantaisympatiaa + luomuarvonta!

    18/11/2014
  • pari sanaa joulusta paketin kera

    30/12/2014
  • yhtä hymyä koko tyttö

    04/05/2013

Arkisto

  • – 2019 (1)
    • – huhtikuu (1)
  • – 2018 (6)
    • – joulukuu (1)
    • – marraskuu (1)
    • – toukokuu (3)
    • – huhtikuu (1)
  • – 2016 (1)
    • – lokakuu (1)
  • – 2015 (31)
    • – syyskuu (2)
    • – elokuu (1)
    • – heinäkuu (3)
    • – kesäkuu (1)
    • – toukokuu (2)
    • – huhtikuu (1)
    • – maaliskuu (9)
    • – helmikuu (6)
    • – tammikuu (6)
  • – 2014 (46)
    • – joulukuu (5)
    • – marraskuu (5)
    • – lokakuu (8)
    • – syyskuu (3)
    • – elokuu (3)
    • – heinäkuu (3)
    • – kesäkuu (2)
    • – toukokuu (5)
    • – maaliskuu (5)
    • – helmikuu (3)
    • – tammikuu (4)
  • – 2013 (60)
    • – joulukuu (3)
    • – marraskuu (9)
    • – lokakuu (4)
    • – syyskuu (1)
    • – elokuu (1)
    • – heinäkuu (5)
    • – kesäkuu (1)
    • – toukokuu (4)
    • – huhtikuu (5)
    • – maaliskuu (10)
    • – helmikuu (7)
    • – tammikuu (10)
  • – 2012 (115)
    • – joulukuu (7)
    • – marraskuu (15)
    • – lokakuu (11)
    • – syyskuu (8)
    • – elokuu (8)
    • – heinäkuu (9)
    • – kesäkuu (7)
    • – toukokuu (16)
    • – huhtikuu (10)
    • – maaliskuu (8)
    • – helmikuu (8)
    • – tammikuu (8)
  • – 2011 (118)
    • – joulukuu (7)
    • – marraskuu (11)
    • – lokakuu (10)
    • – syyskuu (14)
    • – elokuu (12)
    • – heinäkuu (6)
    • – kesäkuu (9)
    • – toukokuu (11)
    • – huhtikuu (12)
    • – maaliskuu (4)
    • – helmikuu (7)
    • – tammikuu (15)
  • – 2010 (58)
    • – joulukuu (13)
    • – marraskuu (12)
    • – lokakuu (4)
    • – syyskuu (1)
    • – elokuu (3)
    • – heinäkuu (1)
    • – kesäkuu (6)
    • – toukokuu (6)
    • – huhtikuu (1)
    • – maaliskuu (3)
    • – helmikuu (2)
    • – tammikuu (6)
  • – 2009 (19)
    • – joulukuu (5)
    • – marraskuu (9)
    • – lokakuu (5)

Aiheet

  • elämä
  • hyvinvointi
  • kauneus
  • kirjat
  • ruoka & juoma
  • second hand
  • sisustus
  • yleinen

© 2018 Paju Purovuo. All rights reserved.